Gyakran ismételt kérdések

Mit tegyek, ha nem vagyok megelégedve azzal az autósiskolával, ahol a tanfolyamot elkezdtem?

Az utóbbi időben sok olyan tanuló fordult hozzánk, akiknek különböző okok miatt problémájuk adódott az előző autósiskolájukkal.

Előfordul, hogy költözés miatt (egyik városból a másik településre) keresnek meg minket, de a legtöbb esetben arra van panasz, hogy a tanfolyamkezdéskor meghirdetett ár és a gyakorlati oktatás folyamán realizálódó tanulói költségek között irreálisan nagy a különbözet, a gyakorlati oktatás ideje rendkívül hosszúra nyúlik. Gyakran felmerülő probléma az is, hogy az adott autósiskola oktatójával nincsenek megelégedve, vagy az ügyintézés nem bizonyul korrektnek.

Természetesen a tanulónak joga van autósiskolát váltani. Egy formanyomtatványra van szükség (igazolás tanuló áthelyezéshez), melyet az elbocsátó képzőszervnek kell biztosítania, és amely az új képzőszerv számára nyújt információt arról, hogy a tanulóa járművezető-képző tanfolyam mely szakaszáig jutott el. A nyomtatványt 3 példányban kell kitölteni a tanulónak és az elbocsátó autósiskolának is, és az iskola ezután köteles 2 példányt a kérelmező tanulónak átadni, amivel majd felkeresheti az új képzőszervet, hogy a képzést folytathassa.

 

Nem vagyok megelégedve a gyakorlati oktatómmal…

Természetesen nincs olyan ember, aki mindenkinek megfelelne és ez így van rendjén. Lehet, hogy ugyanaz az oktató az egyik ember számára tökéletes partnernek bizonyul, a másik embernek azonban nem szimpatikus. Az utóbbi esetben célszerű először az oktatóval kulturáltan megbeszélni a problémákat

Az oktatók többsége a tanulók felvetéseire remélhetőleg pozitívan reagál, és megpróbál változtatni a kifogásolt dolgokon, hiszen az ő érdeke is, hogy hírnevet szerezzen magának. Amennyiben mindez nem vezet eredményre, a tanuló fordulhat a képzőszerv iskolavezetőjéhez vagy cégvezetőjéhez, hogy az jelöljön ki számára másik oktatót. A probléma szinte mindig orvosolható az adott autósiskolán belül, ha nem lehetőség van a tanulónak más iskolához átkérnie magát.

Számunkra az a legfontosabb, hogy az ügyfeleink (tanulóink), Ön elégedett legyen a kapott szolgáltatással és ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. A fentiek ékes bizonyítéka a rengeteg pozitív visszajelzés melyet tanulóinktól kapunk. Törekvéseink ellenére előfordulhat, hogy gondja adódik a képzés bármely szakaszán. Ez esetben forduljon bizalommal és nyugodt lelkiismerettel hozzánk és mindent el fogunk követni, hogy problémáját orvosoljuk.

 

Olcsó vagy drága autósiskolát válasszunk?

Mi az olcsó és mi a drága? Erre a kérdésre mindenki saját pénztárcája adja meg a választ. Olcsón kaphatunk jót és rosszat is, de a drága képzés sem garancia a minőségre.

Autósiskolánknál 3-4 évvel ezelőtt egy „B” kategóriás személygépkocsi-vezető tanfolyam tandíja (vizsgadíj nélkül) 120 000 -130 000 Ft között mozgott. A többi kategóriás képzésünk ára is kisebb mértékben ugyan, de magasabbra volt kalkulálva a mostaninál.

Manapság azonban óriási túlkínálat van az autósiskolák piacán és igen nyomott árakat diktálnak  Ezenkívül a kialakult gazdasági helyzet érzékenyen érinti az emberek pénztárcáját. Alkalmazkodva a megváltozott piaci helyzethez mi is úgy döntöttünk, hogy csökkentjük az árainkat bízva abban, hogy ezáltal még több ember számára lesz elérhető és megfizethető a jogosítvány.

Az ATI név már 60 éve ismert és köztudott, nagy hagyományokkal rendelkező autósiskola. A márka, a név kötelez…egyrészt színvonalas oktatásra, másrészt korrekt, rejtett költségek nélküli ügyintézésre és empatikus hozzáállásra.

Ne csak az ár, és a sokszor megtévesztő reklámok alapján döntsünk. Nézzünk körül a piacon, kérdezzük meg ismerőseinket, böngésszünk a világhálón. Menjünk el személyesen az autósiskolába, hogy tisztában legyünk milyen környezetben, milyen körülmények között fogunk tanulni. Kérdezzük meg, van-e az iskolának saját tanterme vagy máshová kell majd oktatásra járni, szimpatikus-e az ügyintéző, és ami a legfontosabb kérjünk tanulószerződést. Ha olvashatatlan, nehezen értelmezhető vagy túl semmitmondó, esetleg túl sok az apró betűs rész, akkor talán jobb, ha máshol keresgélünk

 

Mikor tanuljunk vezetni, télen vagy nyáron?

A tanulók nagy része tavasszal és nyáron szeretne jogosítványt szerezni, mert vagy akkor ér rá vagy fél a téli időjárás okozta útviszonyok között vezetni tanulni. Mi úgy gondoljuk, hogy az aki a téli, csúszós utakon is megtanulja kezelni az autót, annak nem lesz gondja nyáron sem.

 

Szükségem lesz-e pótórákra?Erre nagyon nehéz látatlanban válaszolni. Ugyanis minden ember más. Az egyik embernek a humán, a másik embernek a reáltantárgyak mentek jobban az iskolában. Van, aki könnyen tanul és van, akinek sok időbe telik bármit is elsajátítani. Az, hogy a tanulónak mennyi időre lesz szüksége ahhoz, hogy elsajátítsa a forgalomban való biztonságos közlekedéshez szükséges gépjárművezetői tudást, az főként az ember egyéni adottságaitól függ.

Érdemes tehát a tapasztalattal rendelkező oktatóval egyeztetni a pótóra tekintetében, de természetesen mindenkinek joga van pótórák nélkül is gyakorlati vizsgát tenni.

 

Mit jelent az, hogy akkreditáció?

Egy képzési vagy oktatási intézmény akkreditációja annak a külső garantálását jelenti, hogy az intézmény megfelelő minőségű és a különféle előírásoknak megfelelő képzést nyújt.

Az állami elismerés szimbóluma az akkreditáció, melyet a megyében elsőként nyertünk el az autósiskolák közül. A szakoktatóink szakmai színvonala és a tanulókhoz való empatikus hozzáállása ad garanciát minőségi munkánkra.